Musiikilliset menetelmäni

Itseluottamuksen vahvistuminen ja omana itsenä esiin tuleminen vaatii itsetuntemusta ja yhteyttä omiin tunteisiin sekä tarpeisiin. Kun pystyt valjastamaan kehon ja sydämen viisauden käyttöösi, vanhat aikansa eläneet toimintamallit tekevät tilaa uudelle vapaudelle ja sinulle itsellesi.

Miten musiikki auttaa voimaan paremmin

Yhdistän työssäni terapeuttista musiikkityöskentelyä ja hoitavaa äänivärähtelyä kuuntelevalla ja lempeällä otteella. Tärkeimpiä elementtejä työskentelyssäni ovat:

  • Hermoston rauhoittaminen ja fysiologisten stressireaktioiden vähentäminen
  • Tunteiden kohtaaminen ja käsittely antamatta järkeilyn ja analysoinnin ohittaa tunnekokemusta
  • Kehotietoisuus ja tietoinen läsnäolo, joiden avulla itsetuntemus vahvistuu ja sisäistä viisautta on helpompi kuunnella

“Itse olen todennut, että pelkkä keskusteleminen ei välttämättä tavoita kaikkia kokemuksia ja etenkään tunteita, jolloin sellaisten kokemusten työstäminen ei keskusteluterapiana onnistu. Musiikkiterapian yhteydessä harjoitellut meditaatio ja keskittymisharjoitukset tarjosivat toisenlaista tapaa käsitellä omia kokemuksia ja samalla siitä sai välineitä omien olojen purkamiseen.”

Ilona, opettaja

Musiikkiterapian menetelmät ovat erityisen toimivia tunteiden käsittelyssä, sillä tunteisiin ja niiden takana oleviin tarpeisiin voi olla vaikea päästä käsiksi ainoastaan sanallisesti järkeillen. Musiikki on monesti oikotie tunteisiin, ja se auttaa sekä tunnistamaan että käsittelemään tunteita, kuin myös purkamaan niihin liittyviä lukkoja ja toimintamalleja.

Hoitava äänivärähtely rauhoittaa myös hermostoa tehokkaasti antaen keholle mahdollisuuden palauttaa normaalit fysiologiset toiminnot, jotka ovat stressin seurauksena häiriintyneet. Sen toiminta perustuu resonanssiin ja tahdistumisperiaatteeseen: Kun harmoninen äänivärähtely kulkee kehossa, se saa kudokset resonoimaan ja vapauttamaan jännitteitä. Myös aivot reagoivat ääneen tahdistumalla matalammille taajuuksille, mikä auttaa tavoittamaan rauhallisen, meditatiivisen tilan.

Hoitava ääni on lisäksi erittäin toimiva tapa käsitellä tunteita ja kuunnella sisäistä viisautta kehollisesti. Äänivärähtely tuo läsnäolevaksi kehoon ja auttaa havainnoimaan sen reaktioita, ja kehon ja mielen toimiessa yhteistyössä intuitio vahvistuu mahdollistaen oivallukset syvemmällä tasolla kuin mihin pelkät ajatukset pystyvät.

Hyödynnän työssäni laajasti myös muita kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin menetelmiä ja teorioita. Työskentelytavoissani on vaikutteita esimerkiksi mindfulnessista ja vyöhyketerapiasta sekä tietyistä energialääketieteen näkemyksistä erityisesti sen suhteen kuinka keho ja mieli ovat yhteydessä toisiinsa.

Vaikka musiikki on vahvasti kaikissa palveluissani mukana, sinun ei tarvitse olla musikaalinen tai osata soittaa tai laulaa mitään. Jos nautit musiikista, se riittää!

Oletko valmis oppimaan lisää?

Ensimmäinen askel kohti omaa itseä on rauhoittuminen ja hidastaminen. Sävelkulun hyvinvointilistan jäsenenä saat heti käyttöösi maksuttoman rentoutusäänitteen, sekä säännöllisesti tukea ja vinkkejä sähköpostitse.

Alla olevalla lomakkeella voit tilata äänitteen ja liittyä listalle: 

Voit toki myös siirtyä suoraan tutustumaan palveluihini.