Syvärentouttava äänihoito

kun lepoa on vaikea saada riittävästi

Kun arkesi on kiireistä ja stressaavaa, voi olla vaikea löytää aikaa huolehtia itsestään. Kaikki muut asiat tuntuvat monesti tärkeämmiltä kuin oma lepo ja palautuminen. Tiedäthän kuitenkin, kuinka stressi vaikuttaa sinuun? Jos sinulla on esimerkiksi unettomuutta, hermostuneisuutta, toistuvia flunssia tai vatsaoireita, on hyvin todennäköistä, että hermostosi on ylivirittyneessä tilassa, valmiina taistelemaan tai pakenemaan stressaavaa tilannetta.

Stressaantuneena myös yhteys omaan kehoon ja sen reaktioihin on usein hukassa. Keho viestii meille jatkuvasti tunteistamme, mutta kuunteleminen ei aina ole helppoa. Kehoa kuunnellen on kuitenkin mahdollista tavoittaa syvempi ymmärrys esimerkiksi omista tarpeista ja rajoista, kunhan pysähtyy niiden äärelle.

Hoitava ääni rentouttaa ja vahvistaa kehoyhteyttä

Hoitava ääni on harmonista äänivärähtelyä, joka auttaa hermostoa rauhoittumaan. Kehon normaalit fysiologiset prosessit pääsevät käynnistymään ja stressioireet helpottavat. Äänivärähtely auttaa lihaksia rentoutumaan ja helpottaa kipuja. Myös mieli rentoutuu: äänivärähtely hidastaa aivoaaltoja, mikä vastaa meditatiivista tilaa tai unen ja valveen välimaastoa.

Äänivärähtely on vahvasti kehollista, ja sen avulla myös kehotietoisuus vahvistuu. Kun huomaat kuinka äänivärähtelyt kulkevan kehossasi, opit vähitellen tunnistamaan myös muita kehollisia, esimerkiksi tunnepitoisia reaktioitasi paremmin.

Hoitavaa äänivärähtelyä voidaan tuottaa monin tavoin. Minulla on käytössäni terapeuttisia akustisia soittimia: soivia äänimaljoja, hoitavia äänirautoja sekä kaunisäänisiä koshi-tuulikelloja. Saatan käyttää myös vahvasti värähtelevää intiaanirumpua, pauhaavaa gongia tai rauhoittavaa sadekeppiä. Kaikki hoitavat soittimet sisältävät luonnostaan vahvat yläsävelsarjat – ne soivat siis kirkkaasti ja puhtaasti useilla eri taajuuksilla. Käytän myös omaa ääntäni hoitavana instrumenttina.

lempeästi ja kehoa kuunnellen

Äänihoito on lempeää ja rauhallista. Sinun ei tarvitse tietää tai osata mitään erityistä, otat vain äänivärähtelyjä vastaan rauhassa leväten. Hoito voidaan toteuttaa joko työtiloissani Lauttasaaressa, tai etäyhteyden kautta.

Jos olet raskaana, tai jos sinulla on esimerkiksi sydämentahdistin, ääniä ei ole hyvä ohjata suoraan kehoon. Mainitse aikaa varatessasi, jos sinulla on jokin lääketieteellinen syy varoa vahvoja äänivärähtelyjä, niin hoito voidaan toteuttaa lempeämmin kehoon koskematta.

Huomio traumoihin ja mielenterveysongelmiin liittyen: Jos sinulla on vaikeita käsittelemättömiä traumoja tai psykoottista oireilua, äänihoito ei ole hyvä vaihtoehto, sillä se voi viedä arkitajunnan ulkopuolelle tavalla, joka ei ole hyväksi psykoosiherkkyyden tai esimerkiksi vakavan dissosiaatiotaipumuksen kanssa. Muuten mielenterveysongelmat eivät ole hoidolle esteitä, päinvastoin äänihoidosta voi olla tukea monenlaisiin psyykkisiinkin ongelmiin.

Varaa aika

Äänihoidon pituus on 60 minuuttia, ja hinta 75€.

 

Jos haluat tulla hoitoon paikan päälle Helsingin lauttasaareen, työtilani on kulttuurikeskus Sähinässä (Heikkiläntie 10). Löydät minut ensimmäisestä kerroksesta vihreän käytävän päästä.

Jos haluat hoidon etänä, tapaamme videopuhelun kautta. Varaa itsellesi rauhallinen tila, jossa voit rentoutua pitkälläsi, peitto tai viltti sekä lasi vettä. Suosittelen myös kuulokkeita, jotta äänet välittyvät parhaalla tavalla.

Jos et löydä sopivaa aikaa varausjärjestelmästä, voit kysyä muita aikoja myös sähköpostitse anni@savelkulku.fi tai puhelimitse 050-5840298.

Äänihoidosta sanottua

"Äänihoidot ovat auttanut minua monesti vuosien varrella, mutta oli erityisen ihanaa varata etähoito Annilta kun olin karanteenissa. Oli tapaamisrajoituksia tai ei, varaan jatkossakin mielelläni hoitoja etänä - tuntui että oman kodin rauhassa oli helpompi mennä syvälle ja integroida kokemus jälkeenpäin.

Tuntui ja kuulosti siltä että Anni oli kanssani samassa huoneessa äänimaljojen ja äänirautojen kanssa. Pystyin kohtaamaan viime aikoina pintaan nousseen käsittelemättömän surun ja saamaan yhteyden omaan voimaani eri tavalla kuin koskaan ennen. Kiitos Anni!"

Tanya, yrittäjä

"Äänihoidossa hoitavien soittimien ääni resonoi kehossa lempeän voimakkaasti – oli helppo huomata miten kireydet sulivat niin kehosta kuin mielestäkin. Hoidon jälkeen olo on kevyt ja rauhallinen."

Suvi, joogaopettaja

"Olin kärsinyt kolmisen viikkoa selittämättömästä huimauksesta ja niska/hartiasärystä. Ohjeiden mukaisista venytyksistä ja jumpasta ei ollut apua.
Sitten pääsin Annin käsittelyyn.
Kahden hoitokerran jälkeen huomasin kipujen ja huimauksen hävinneen!
Kiitos Anni!"

Katriina, eläkkeellä

Lue myös: