Kun lepoa on vaikea saada riittävästi

Kun arkesi on kiireistä ja stressaavaa, voi olla vaikea löytää aikaa huolehtia itsestään. Kaikki muut asiat tuntuvat monesti tärkeämmiltä kuin oma lepo ja palautuminen. Tiedäthän kuitenkin, kuinka stressi vaikuttaa sinuun? 

Jos sinulla on esimerkiksi unettomuutta, hermostuneisuutta, toistuvia flunssia tai vatsaoireita, on hyvin todennäköistä, että hermostosi on ylivirittyneessä tilassa, valmiina taistelemaan tai pakenemaan stressaavaa tilannetta.

Stressaantuneena myös yhteys omaan kehoon ja sen reaktioihin on usein hukassa. Keho viestii meille jatkuvasti tunteistamme, mutta kuunteleminen ei aina ole helppoa. Kehoa kuunnellen on kuitenkin mahdollista tavoittaa syvempi ymmärrys esimerkiksi omista tarpeista ja rajoista, kunhan pysähtyy niiden äärelle.

Hoitava ääni rentouttaa ja vahvistaa kehoyhteyttä

Hoitava ääni on harmonista äänivärähtelyä, joka auttaa hermostoa rauhoittumaan. Kehon normaalit fysiologiset prosessit pääsevät käynnistymään ja stressioireet helpottavat. Äänivärähtely auttaa lihaksia rentoutumaan ja helpottaa kipuja. Myös mieli rentoutuu: äänivärähtely hidastaa aivoaaltoja, mikä vastaa meditatiivista tilaa tai unen ja valveen välimaastoa.

Äänivärähtely on vahvasti kehollista, ja sen avulla myös kehotietoisuus vahvistuu. Kun huomaat kuinka äänivärähtelyt kulkevan kehossasi, opit vähitellen tunnistamaan myös muita kehollisia, esimerkiksi tunnepitoisia reaktioitasi paremmin.

Hoitavaa äänivärähtelyä voidaan tuottaa monin tavoin. Minulla on käytössäni terapeuttisia akustisia soittimia: soivia äänimaljoja, hoitavia äänirautoja sekä kaunisäänisiä koshi-tuulikelloja. Saatan käyttää myös vahvasti värähtelevää intiaanirumpua, pauhaavaa gongia tai rauhoittavaa sadekeppiä. Kaikki hoitavat soittimet sisältävät luonnostaan vahvat yläsävelsarjat – ne soivat siis kirkkaasti ja puhtaasti useilla eri taajuuksilla. Käytän myös omaa ääntäni hoitavana instrumenttina.

Äänihoidossa hoitavien soittimien ääni resonoi kehossa lempeän voimakkaasti – oli helppo huomata miten kireydet sulivat niin kehosta kuin mielestäkin. Hoidon jälkeen olo on kevyt ja rauhallinen.

Suvi, joogaopettaja

Lempeästi ja kehoa kuunnellen

Äänihoito on lempeää ja rauhallista. Sinun ei tarvitse tietää tai osata mitään erityistä, otat vain äänivärähtelyjä vastaan rauhassa leväten. Hoito voidaan toteuttaa joko hoitotilassani Lauttasaaressa tai Kirkkonummella, tai halutessasi etäyhteyden kautta.

Jos olet raskaana, tai jos sinulla on esimerkiksi sydämentahdistin, ääniä ei ole hyvä ohjata suoraan kehoon. Mainitsethan aikaa varatessasi, jos sinulla on jokin lääketieteellinen syy varoa vahvoja äänivärähtelyjä, niin hoito voidaan toteuttaa lempeämmin kehoon koskematta.

Huomio traumoihin ja mielenterveysongelmiin liittyen

Jos sinulla on vaikeita käsittelemättömiä traumoja tai olet kokenut psykoottista oireilua, äänihoito ei välttämättä ole hyvä vaihtoehto, sillä se voi viedä arkitajunnan ulkopuolelle tavalla, joka ei ole hyväksi psykoosiherkkyyden tai esimerkiksi vakavan dissosiaatiotaipumuksen kanssa.

Muuten mielenterveysongelmat eivät ole hoidolle esteitä, päinvastoin äänihoidosta voi olla tukea monenlaisten psyykkistenkin ongelmien kanssa kärsiville.

Hyvän mielen hinta

Sovellan äänihoitojen hinnoittelussa ns. hyvän mielen hintamallia.

Ihmisten elämäntilanteet ja maksukyky ovat erilaisia, ja haluan pystyä tarjoamaan mahdollisimman monelle mahdollisuuden saada tarvitsemaansa hoitoa ja apua. Samaan aikaan työni on mahdollistettava minulle itselleni riittävä toimeentulo.

Hyvän mielen hinta perustuu siihen, että sinulla on mahdollisuus maksaa palvelusta hinta, joka tuntuu sinusta aidosti hyvältä – ja minä otan vastaan maksun, joka vastaavasti tuntuu minusta hyvältä.

Sopivan hinnan määrittämiseksi sinun on syytä tietää seuraavat seikat:

  • Alin hinta, joka on minulle hyvä, on 45€. Tämä kattaa pääasiassa juoksevat kulut, kuten vuokrat, verot ja muut pakolliset maksut. Jotain pientä jää myös omaan taskuun.
  • Sellainen hinta, jonka lasken kannattavaksi on 65€. Sillä voin maksaa itselleni palkkaa ja tulen taloudellisesti kohtuullisesti toimeen. Tätä suurempi hinta puolestaan tarjoaa minulle vakautta ja taloudellista hyvinvointia.
  • Hyvinvointialan yrittäjänä haluan myös kehittää työtäni, mikä tarkoittaa esimerkiksi jatkokouluttautumista sekä uusien instrumenttien hankkimista. Näihin pystyn panostamaan vähintään 75€ hinnalla. Korkeammat maksut auttavat minua myös ylläpitämään hyvän mielen hintamallia ja kompensoivat sitä, että kaikki eivät pysty maksamaan yhtä korkeita hintoja.

Uskon, että tämän kuultuasi sinulla on parempi kuva siitä, miten valitsemasi hinta vaikuttaa minuun. Oman taloustilanteesi sinä itse tiedät parhaiten. Pyydän sinua miettimään ennen vastaanotolle tuloa millainen hinta sinusta tuntuu mahdolliselta ja reilulta. Sovitaan lopullinen hinta luottamuksellisesti yhdessä!

Äänihoidot ovat auttanut minua monesti vuosien varrella, mutta oli erityisen ihanaa varata etähoito Annilta kun olin karanteenissa. Oli tapaamisrajoituksia tai ei, varaan jatkossakin mielelläni hoitoja etänä – tuntui että oman kodin rauhassa oli helpompi mennä syvälle ja integroida kokemus jälkeenpäin.

Tuntui ja kuulosti siltä että Anni oli kanssani samassa huoneessa äänimaljojen ja äänirautojen kanssa. Pystyin kohtaamaan viime aikoina pintaan nousseen käsittelemättömän surun ja saamaan yhteyden omaan voimaani eri tavalla kuin koskaan ennen. Kiitos Anni!

Tanya, yrittäjä

Löydät minut Helsingistä ja Kirkkonummelta

Helsingin hoitohuoneeni on Lauttasaaressa kulttuurikeskus Sähinässä (Heikkiläntie 10). Löydät minut ensimmäisestä kerroksesta vihreän käytävän päästä.

Kirkkonummen vastaanottoni on Masalan Köpas-talossa (Sepänkyläntie 1).

Hoito onnistuu myös etänä siellä missä sinä olet. Jos haluat hoidon etänä, tapaamme videopuhelun kautta. Varaa itsellesi rauhallinen tila, jossa voit rentoutua pitkälläsi, peitto tai viltti sekä lasi vettä. Suosittelen myös kuulokkeita, jotta äänet välittyvät parhaalla mahdollisella tavalla.


Olin kärsinyt kolmisen viikkoa selittämättömästä huimauksesta ja niska/hartiasärystä. Ohjeiden mukaisista venytyksistä ja jumpasta ei ollut apua. Sitten pääsin Annin käsittelyyn. Kahden hoitokerran jälkeen huomasin kipujen ja huimauksen hävinneen! Kiitos Anni!

Katriina, eläkkeellä

Varaa aika

Varaa aika ajanvarausjärjestelmästä napin takaa. Äänihoidon pituus on 60 minuuttia.

Jos et löydä sopivaa aikaa varausjärjestelmästä, voit kysyä muita aikoja myös sähköpostitse anni@savelkulku.fi tai puhelimitse 050 584 0298. Huomaa myös, että etäaikoja ei tällä hetkellä ole varausjärjestelmässä lainkaan, mutta erikseen sopimalla nekin onnistuvat.