Kun olet uuvuksissa ja usein aivan loppu, mutta et silti saa nukuttua ja levättyä kunnolla, vihoviimeinen mitä tarvitaan on jonkun hyvää tarkoittavan neuvot hellittämisestä ja rauhoittumisesta.

Olet aivan varmasti yrittänyt.

Ehkä olet huomannut, että mieli ei pysähdy, vaan vatvot ja märehdit asioita etenkin silloin, kun olisi aika rauhoittua lepäämään. Tai keho tuntuu kireältä, olo on levoton, vatsa on sekaisin tai syke tuntuu kiihtyvän tarpeettomasti kun ajatukset laukkaavat.

Kun mikään ei tunnu auttavan, kasautuu uupumuksen päälle turhautunut neuvottomuus. Miten kierteestä pääsee pois?

Perimmäisenä syynä ylivirittynyt hermosto

Kaikki yllämainitut oireet kuten unettomuus, levottomuus tai ruuansulatusongelmat ovat merkkejä hermoston ylivireydestä ja epätasapainosta.

Pitkittyneessä stressitilassa hermostomme niin sanotusti juuttuu ylivireään tilaan, mikä häiritsee kehon normaalia toimintaa. Tällöin lepohermosto eli autonomisen, tahdosta riippumattoman hermoston palautumisesta huolehtiva puoli ei pääse aktivoitumaan normaalisti.

Hermoston ylivireyden syynä voi olla esimerkiksi jatkuva stressi tai aiempi trauma. Syystä riippumatta tasapainon palauttaminen vaatii sekä hermoston rauhoittamista että vakauttamista.

Hermoston toiminnan ymmärtäminen on tärkeää

Yksi tärkeä askel on ymmärtää oman hermoston toimintaa. Kyse on tahdosta riippumattomasta hermostosta, joten on ehkä helpottavaa kuulla, että jos kaikki yrityksesi helpottaa oloasi eivät ole auttaneet, syy ei ole sinussa.

Autonomisen hermoston toimintaan voi silti vaikuttaa. Hermostomme pyrkii lähtökohtaisesti kohti tasapainoa, joten oikeanlaiset olosuhteet luomalla olo alkaa lopulta kohentua.

Muutos vaatii usean tekijän huomioimista

Oikeanlaiset olosuhteet puolestaan syntyvät usean tekijän yhteisvaikutuksesta: 

 • On ensinnäkin löydettävä itselle toimivia tapoja rentoutua siten, että olo on turvallinen ja rauhallinen. Niin kauan kuin ympäristö on levoton ja vaikea, ei keholla ole mahdollisuutta hellittää ja rentoutua.

 • Toinen tärkeä juttu on läsnäolo. Ilman läsnäoloa nykyhetkessä ei rauhoittumiselle ole tilaa.

  Nykyhetken huomaaminen sellaisena kuin se on antaa elimistölle ja hermostolle tilaa tasapainottua, kun pystyy päästämään irti paineesta muuttaa todellisuutta.

  Sellaista magiaa ei meillä nimittäin kenelläkään (tietääkseni) ole, joten ei ole tarpeen käyttää energiaa yrittämiseen.

 • Kolmantena elementtinä on oman itsen kuunteleminen.

  Oli hermoston ylivireyden perimmäisenä syynä mikä tahansa, todennäköisesti taustalta löytyy omien kokemusten ja tarpeiden ohittamista tavalla tai toisella.

  Ehkä on tullut sinniteltyä liian pitkään ympäristöissä, jotka eivät tee itselle hyvää. Tai joutunut vasten tahtoaan tilanteisiin, joista ei ole poispääsyä. Siitäkään ei kannata syyttää itseään – jokainen meistä tekee aina parhaansa siinä tilanteessa kuin kulloinkin on.
Nainen nauttii auringosta niityllä
 • Hermoston hyvinvoinnin kannalta tärkeää ovat myös kehollisuus ja toiminnallisuus

  Kun kyse on fysiologisista prosesseista, ei pelkkä keskustelu riitä niiden korjaamiseen. Siksi kehollinen näkökulma ja toiminnalliset käytännön harjoitukset ovat välttämättömiä muutokseen.

Valmennuksen kautta kohti kevyempää olo ja tasapainoisempaa arkea

Jos tunnistat, mitkä ylläolevista tekijöistä ovat sinulta jääneet vähemmälle huomiolle, ehkä alat oivaltaa jo syitä sille, miksi levottomuus ja uupumus eivät hellitä.

Olen Anni Laine, ja olen hyvinvointivalmentajana työskennellyt pitkään hermoston epätasapainotilojen kanssa, ja auttanut asiakkaitani voimaan paremmin, nukkumaan paremmin ja nauttimaan elämästä enemmän. 

Olen integroinut työtapoihini sekä musiikkiterapeutin ammattitaitoni ja hoitavan äänen osaamiseni että uusimman ymmärryksen ja tutkitun tiedon hermoston toiminnasta.

Tasapainota ylivirittynyt hermosto -valmennuksessa paneudutaan kaikkiin näihin asioihin. Pääset alkuun oman hermostosi tasapainottamisen kanssa ja opit keinoja säädellä olojasi myös omassa arjessasi.

Valmennus tarjoaa sinulle

 • paremman ymmärryksen oman hermostosi toiminnasta
 • helposti arkeen sovitettavia lyhyitä harjoituksia
 • syvästi rauhoittavia äänimaljarentoutuskokemuksia
 • johdatuksen oman äänen resonanssiin hermoston rauhoittajana ja tasapainottajana
 • uuden näkökulman epämukaviin ja vaikeisiin tunteisiin ja kehollisiin tuntemuksiin
Rohkenetko olla oma itsesi

Valmennus on suunnattu pääasiassa uupuneille ja stressaantuneille, jotka kaipaavat tasapainoa ylikierroksilla käyvälle hermostolle. 

Jos hermoston ylivirittyneisyyden taustalla on traumaa, tai sinulla on esimerkiksi masennus, ahdistuneisuushäiriö tai muu mielenterveyden diagnoosi, voi valmennuksesta olla silloinkin hyötyä. 

Valmennus ei kuitenkaan korvaa terapiaa, joten jos sinulla ei ole muuta hoitokontaktia, voi olla parempi keskustella musiikkiterapiasta.  

 

Joustavasti oman elämäntilanteesi mukaan

Valmennukseen kuuluu kymmenen tunnin pituista tapaamista, jotka voivat toteutua joko tiloissani Kirkkonummella, Lauttasaaressa tai etänä.

Kokemukseni mukaan sopiva tapaamisväli on useimmiten noin kahden viikon välein, mutta monille asiakkaistani sopii myös tiheämpi tai harvempi tapaamisväli. 

Päätämme aikataulutuksesta yhdessä tarpeidesi ja elämäntilanteesi mukaan.

Valmennuksen hinta on 750€ sis. alv 24%. 

Maksu onnistuu kerralla tai osissa sopimuksen mukaan.

Kirkkonummen vastaanottotila on Masalan keskustassa junaradan varrella ja hyvien kulkuyhteyksien päässä.

Tule tutustumaan!

Jos olet kiinnostunut valmennuksesta, voit varata maksuttoman tutustumistapaamisen, jossa voimme jutella tarkemmin tarpeistasi. Vastaan kysymyksiisi ja mietimme yhdessä, onko valmennus sinulle sopiva valinta. En harrasta tuputtamista tai pakkomyyntiä: Maksuton tarkoittaa täysin maksutonta vaikka päättäisitkin lopulta olla osallistumatta. 

Voit varata tutustumiskäynnin napin takaa. Jos varausjärjestelmästä ei löydy sopivaa aikaa, myös muita aikoja on mahdollista järjestää. Käytä tarpeen mukaan alla olevaa yhteydenottolomaketta.

Tapaamisiin!

Onko kysyttävää? Etkö löytänyt sopivaa aikaa?

Jos sivulta ei löydy kaikkiin kysymyksiisi vastauksia, tai jos varausjärjestelmästä ei löydy sopivaa tapaamisaikaa, voit ottaa yhteyttä tällä lomakkeella.

Myös puhelin tavoittaa: 050 584 0298.

  Haluan liittyä myös sähköpostilistalle ja saada hyvinvointivinkkejä sekä lisätietoja palveluista ja tapahtumista