Huolehditko siitä mitä muut ajattelevat sinusta?

Ehkä elämä on opettanut, ettet kelpaa sellaisena kuin olet, joten olet tottunut naamioitumaan, väistämään, välttelemään ja miellyttämään. Muiden tarpeet menevät itsen edelle, etkä koe olevasi oma itsesi juuri missään – ainakaan kokonaan.

Mitä jos voisit huolehtia vähemmän ja olla enemmän oma itsesi…

On hirveän raskasta elää niin, ettei kelpaa. Olla vääränlainen, joukkoon kuulumaton. Hävetä omaa itseään.

Se ei kuitenkaan tarkoita, että sinussa olisi jokin vika, joka pitäisi korjata.

Ulkopuolisuuden kokemukset juontuvat usein siitä, että et ole tavalla tai toisella tullut nähdyksi, kohdatuksi ja hyväksytyksi sellaisena kuin olet. Tällöin ihminen alkaa turvaa tunteakseen etsiä muita tapoja tulla hyväksytyksi. 

Ryhmäterapiassa jokaisella on tilaa olla oma itsensä

Yksi osa tämän solmun avaamisessa on itsen avaaminen muille ihmisille, mahdollisimman turvallisesti ja lempeästi. Pienryhmässä se onnistuu, kun kaikki tuovat paikalle oman itsensä ja rohkeutta luottaa muihin. Luomme yhdessä turvallisen tilan, jossa sinulla on lupa asettaa itsesi etusijalle ja tutkia omia tarpeitasi ja tunteitasi. 

Ryhmä on musiikkiterapiaryhmä, jossa keskustelun lisäksi jokainen voi ilmaista itseään musiikin avulla, esimerkiksi musiikkikappaleita jakamalla. Musiikillisia ennakkovaatimuksia ei ole, voit tulla sellaisena kuin olet!

Miksi musiikkiterapia?

  • Musiikki auttaa nostamaan esiin esimerkiksi tunteita, muistoja ja mielikuvia, jotka tarjoavat uusia lähtökohtia ja näkökulmia terapeuttiseen työskentelyyn.
  • Musiikkiterapiassa vaikeita tunteita ja kokemuksia on helpompi käsitellä, kun voi turvautua musiikin kannatteleviin säveliin. Ehkä käytät musiikkia jo muutenkin – jopa huomaamattasi – tunteiden käsittelyyn, esimerkiksi jos suututtaa tai surettaa.
  • Musiikin kautta voi ilmaista itseään silloin kun sanat eivät riitä. Musiikkiterapiassa musiikin käyttö on aina asiakaslähtöistä, eikä sinun tarvitse osata soittaa tai olla musikaalinen.

Musiikkiterapeutti Anni Laine

Terapeuttina minulle on tärkeää, että saat olla terapiassa vapaasti oma itsesi. Minun tehtäväni on kuunnella, kannatella ja kulkea kanssasi terapiamatkallasi, kun sukellat omaan itseesi ja avaat oman elämäsi solmuja. 

Terapiassa ei ole valmiita vastauksia. Tärkeintä on suhtautua kaikkiin kokemuksiin hyväksyen ja uskaltaa olla läsnä myös kaikkein vaikeimpien asioiden kanssa. Ratkaisut ja oivallukset löytyvät lopulta sinusta itsestäsi.

Ryhmät Kirkkonummella - Seuraava ajankohta auki

Järjestän terapiaryhmiä Kirkkonummen Masalassa. Ryhmät kokoontuvat yhteensä 10 kertaa.

Keskustelen kaikkien osallistujien kanssa ennen ryhmän alkamista ensin kahden kesken, jotta ehdimme vähän tutustua ja saan kartoitettua jokaisen oman tilanteen ennen kuin ryhmä kokoontuu.

Kahdenkeskisen tapaamisen varaaminen ei sido vielä mihinkään. Päätös ja sopimus osallistumisesta tehdään yhdessä, jos haluat tapaamisen jälkeen osallistua ryhmään.

Seuraavan ryhmän ajankohta on vielä auki. Voit silti ilmoittaa kiinnostuksestasi ennakkoon tai tulla halutessasi tutustumistapaamiseen.

 

Paikka: Köpas-talo, Sepänkyläntie 1, Kirkkonummi
Ajankohta: Ilmoittautuminen päättynyt, seuraava ajankohta auki

Hinta: 45 € (sis. alv 24%) / kerta

Ryhmän koko: 3-5 henkilöä

Ryhmän hinta on 45 € / kerta, sis alv 24 %. Ilmoittautuminen on sitova koko ryhmän ajalle.

Osallistumismaksun voi maksaa kerralla tai kuukausittain laskulla.

Terapiatila on Masalan keskustassa junaradan varrella ja hyvien kulkuyhteyksien päässä.

Varaa tapaaminen

Voit varata ennakkotapaamisajan ajanvarausnapin takaa joko etänä tai Kirkkonummelle. Valitse vaihtoehdoksi ’tutustumisaika’

Pystyn tarpeen mukaan järjestämään tutustumistapaamisia myös muina päivinä, iltaisin tai viikonloppuisin. Jos järjestelmästä ei löydy sinulle sopivaa aikaa, voit ottaa yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse, jotta saadaan sovittua muu aika.

 

Vastaan mielelläni myös kaikkiin kysymyksiin!

Yhteystiedot:

Toimi nopeasti...

Ryhmä toteutuu, jos osallistujia on vähintään kolme, ja maksimiosallistujamäärä on viisi. 

Ilmoittautuessasi ajoissa sekä varmistat paikan itsellesi että autat minua vahvistamaan muille osallistujille ryhmän toteutumisen mahdollisimman pian. Toivonkin, että varaat tutustumiskäynnin viimeistään 9.2., jos olet kiinnostunut osallistumaan.

Tervetuloa mukaan!