Luovuus ja itseluottamus kulkevat käsi kädessä. Millainen on sinun laulusi?

Nobody can tell ya
There’s only one song worth singing
They may try and sell ya
’Cause it hangs them up
To see someone like you

But you gotta make your own kind of music
Sing your own special song
Cass Elliot

Yksi upeimmista asioista minkä työssäni näen, on se kuinka asiakkaat löytävät itsestään luottamusta ja uskallusta olla juuri sellaisia kuin ovat.

Maailma kyllä tekee parhaansa kertoakseen jokaiselle meistä että pitäisi olla reippaampi, tehokkaampi, menestyvämpi… Ja toisaalta valitettavasti edelleen kulttuurissamme erityisesti muiden kuin miesten tulisi ymmärtää olla myös kilttejä ja rauhallisia, ja varoa olemasta liian äänekkäitä tai näkyviä.

Tiedätkö… Ei tarvitse kuunnella.

Kuka olit ennen kuin opit millainen tässä maailmassa pitäisi olla? Kuka olit ennen kuin lakkasit leikkimästä?

Jos sinulla on ikävä sitä puolta itsestäsi, minulla on hyviä uutisia:

Sinä olet vielä siellä.

 

Luovuus ja leikki vie kohti ominta itseä

Musiikissa on sellainen taika, että se auttaa löytämään luovuuden, läsnäolon ja leikin.

Voi olla todella vaikeaa ja hävettävää ilmaista sitä puolta itsestään, joka on tullut torjutuksi ja lytätyksi. Musiikin avulla on turvallista tuoda esiin niitäkin puolia, jotka ovat olleen pitkään piilossa.

Eräs asiakkaani esimerkiksi päätyi työstämään häpeäänsä hyppimällä musiikin tahtiin tasajalkaa irvistellen. Toinen taas ilmaisi näkymättömyyden tuskaansa improvisoidulla laululla ja kolmas käsitteli epävarmuuttaan ja perfektionismiaan säveltämällä. Kukaan heistä ei terapiaa aloittaessaan olisi ikimaailmassa uskonut ryhtyvänsä sellaiseen.

Terapian ei tarvitse olla vakavaa ollakseen tehokasta. Luovuus ja leikki on yksi niistä syistä, miksi musiikkiterapia on niin toimivaa, silloinkin kun ongelmat tuntuvat ylitsepääsemättömän suurilta.

 

Tervetuloa tutustumaan

Musiikkiterapiavastaanottoni Kirkkonummella on nyt auki. Jos olet kiinnostunut palveluistani, mutta et oikein tiedä mistä lähteä liikkeelle, olet tervetullut maksuttomalle puolen tunnin tutustumiskäynnille joko etänä tai paikan päällä. Voit myös varata ajan suoraan musiikkiterapian ensikäynnille, jossa arvioimme lähtötilannettasi sekä alustavia terapiatavoitteita.

 

Tiedoksi vielä: Olen rajannut ajanvarausjärjestelmän kautta varattavat ajat vain tietyille viikonpäiville ja ainostaan lähivastaanottoihin. Pystyn järjestämään tapaamisia kuitenkin myös muina päivinä tai etänä, joten jos sopivaa aikaa ei löydy, ota yhteyttä ja sovitaan parempi aika!

Kuten Cass Elliot laulaa: Make your own kind of music, sing your own special song.

Millainen on sinun sisäinen laulusi?