Entä jos pelkkä keskustelu ei auta kun on vaikeaa

Joskus tuntuu, ettei enää jaksa jauhaa. Jos olet hakenut apua esimerkiksi uupumukseen, ahdistukseen tai masennukseen jo monestakin paikasta ja joutunut selittämään tilannettasi usealle taholle, etkä silti saanut tarvitsemaasi apua, et ole yksin. Asioista puhuminen on raskasta ja voi tuntua, että pelkkä keskustelu ei auta eikä vie eteenpäin. 

Tunneasioiden ja mielenterveysongelmien ratkaisut eivät useinkaan ole helppoja ja nopeita. Taustat ja tilanteet ovat monisyisiä, ja niistä keskusteleminen on tärkeää. Joskus sitä kuitenkin toivoisi että ongelmia voisi työstää toisellakin tavalla.

Musiikki tavoittaa tunnekokemuksen

Yksi osa ongelmaa saattaa olla se, että puhe ei tavoita tunnetta. Kuten olen aiemmin kirjoittanut, tunteiden analysoiminen ei ole sama asia kuin niiden käsitteleminen.

Musiikkiterapiassa on itse asiassa aika vaikea jäädä jumiin selittämiseen ja asian kiertämiseen, koska musiikki vie tavalla tai toisella suoraan tunnekokemukseen. 

Esimerkiksi omaa elämäntilannetta peilaavien kappaleiden kuuntelu terapiassa tuo heti mukaan myös tilanteeseen liittyvän tunnelatauksen. Joskus musiikin jakaminen on hurjaa ja pelottavaa, mutta myös todella vapauttavaa ja helpottavaa. 

Luovuus on valtava voimavara

Luovuus on osa ihmisyyttä, vaikka sen hyödyntäminen usein jätetään muusikoille ja muille taiteilijoille. Luovien terapiamenetelmien kuten musiikin käyttäminen saattaa kuitenkin olla se puuttuva palanen, joka auttaa viemään prosessin syvemmälle tasolle.

Jos musiikkiterapeuttinen työskentely tuntuu kiinnostavalta, palveluistani löytyy eritasoisia vaihtoehtoja eri tilanteisiin. Diagnosoitujen mielenterveysongelmien kanssa musiikkiterapia on oikea osoite, ja hieman kevyempiin arkeen vaikuttaviin ongelmiin voin tarjota esimerkiksi musiikillista hyvinvointivalmennusta.

Jos haluat kuulla lisää ja kertoa omasta elämäntilanteestasi, voit varata ajan maksuttomalle puolen tunnin tutustumiskäynnille. Mietitään yhdessä miten voisin parhaiten auttaa juuri sinua!