Miksi ei tule kuulluksi?

Itse kukin varmaan joskus toivoo, että joku toinen ymmärtäisi paremmin. Onko vika itsessä, kun ei tule kuulluksi?

Vuorovaikutus ei ole helppoa, väärinymmärryksiä sattuu ja jokaisella on omat ongelmansa, jotka saattavat haitata toisen kuuntelua.

Eikä sitä aina ymmärrä oikein omaa itseäänkään. Silloin toisille puhuminen parhaimmillaan auttaa avaamaan omaa ajattelua itsellekin, ja toisen ihmisen kanssa ongelmien peilaaminen auttaa löytämään uusia näkökulmia.

Puhuminen on kuitenkin joskus vaikeaa. Voi olla vaikea tarttua varsinaiseen aiheeseen ja kertoa mitä oikeasti ajattelee. Oikeiden sanojen löytäminen on haastavaa, ja voi pelätä sanovansa jotain väärin, että ei tule kuulluksi.

Vuorovaikutuksen vaikeudet harvoin kuitenkaan ratkeavat ilman, no, vuorovaikutusta. Tarvitaan yhteyttä toisiin ihmisiin.

Ilman sanojakin voi tulla kuulluksi

Terapiassa vuorovaikutus on yksi olennaisimmista asioista, sillä ilman sitä ei terapia etene. Musiikkiterapiassa vuorovaikutus ei ole ainoastaan sanojen varassa.

Voisit esimerkiksi aloittaa keskustelun jakamalla musiikkikappaleen, joka koskettaa sinua. Kuunneltu musiikki voi myös johdattaa kohti uusia näkökulmia tai avata ovia uusiin oivalluksiin.

Yhdessä musisoimisellakin on monia etuja, myös silloin jos et koe osaavasi ollenkaan soittaa. ”Siis sinähän ymmärsit minua ihan täysin tässä”, sain kuulla pianoimprovisaatiota ensi kertaa kokeilevalta. Kuulluksi voi tulla muutenkin kuin sanojen kautta.

Musiikkiterapiaryhmä joukkoon kuulumattomille

Jos olet kokenut ettei sinua kuulla ja nähdä omana itsenäsi, olet tervetullut musiikkiterapiaryhmään, jossa yhtenä keskeisenä tavoitteena on auttaa osallistujia tulemaan kuulluksi. Ryhmä starttaa 15.2. Kirkkonummella klo 18 ja jatkuu huhtikuulle asti torstai-iltaisin.

Luomme pienryhmässä turvallisen tilan, jossa sinulla on lupa asettaa itsesi etusijalle ja tutkia omia tarpeitasi ja tunteitasi. Tulla kuulluksi ja kannatelluksi.

Tilaa on 3-5 osallistujalle, ja toivon kiinnostuneilta yhteydenottoja mahdollisimman pian, jotta voin vahvistaa ryhmän toteutumisen osallistujille. Tarkemmat tiedot löytyvät täältä.

Tervetuloa mukaan!