Kun keho ei tule kuulluksi

Hups, unohtui syödä aamiainen. Ei ole aikaa syödä lounasta, onneksi on palaveripulla. Iltapäivällä veto pois, lisää kahvia. Miten illalla niin kovin kiukuttaa ja tekisi mieli vaan kaatua sänkyyn? Kylläpä tekee mieli suklaata!

Kehoyhteyden puute sairastuttaa

Viime aikoina eteeni on tupsahdellut useita ihmisiä, jotka ovat erittäin taitavia ohittamaan kehonsa viestejä. Onko sinullakin tapana sivuuttaa näläntunteet, unentarve, huonosta ergonomiasta kärsivä kroppa tai vaikkapa pakkanen? Ei tunnu missään, kyllä minä pärjään.

Keho on viisas. Se haluaa toimia kanssasi yhteistyössä ja tähtää siihen että voit hyvin. Jos keho-mieliyhteys ei meinaa oikein pelata, keho kyllä löytää keinot saada huomiosi – ehkä hyvin ikävälläkin tavalla. Mitä itsepintaisemmin et kuuntele, sitä kovemmat keinot kehosi ottaa käyttöön.

Jaaha, ehkä mietit. No miten tämä liittyy musiikkiin ja ääniin sitten?

Äänivärähtelyt maadoittavat

Lapsellani on taipumusta seikkailla aivan muissa maailmoissa kuin tässä todellisuudessa, mikä johtaa harmillisiin tilanteisiin, kun kehon viestit jäävät kokonaan kuulematta. Ai vessahätäkö? No ei todellakaan ole. Ei koskaan.

Ymmärrettyäni, että lapsi tarvitsee kipeästi maadoitusta, yhteyttä maahan ja omaan kehoonsa, annoin hänelle rummun käteen. Otapa tämä leikkiisi mukaan, tömistele vielä mennessäsi oikein kunnolla! Rummun värähtely maadoittaa ja palauttaa tehokkaasti kehoon. Yliaktiivinen mieli rauhoittui ja tasapaino palasi, ja tasapainon tilasta on helpompi kuunnella itseään. Myös silloin kun täytyy käydä vessassa.

Musiikki ja hoitava ääni avuksi

Kuka tahansa voi kärsiä kehoyhteyden puutteesta, kuka mitenkin oireillen. Syynä voi olla jokin trauma, mutta monesti ihan vain opittu toimintamalli. Kiireen ja suorittamisen yhteiskunta ei kannusta itsensä kuuntelemiseen ja kehon sisäinen viisaus on painunut unohduksiin.

Kun tuntuu, että yhteys omaan kehoon on kateissa, kokeile rummutusta, tanssimista, rytmikästä musiikkia, laulamista tai vahvasti kehossa resonoivaa hyminää. Jos ongelma vaivaa kroonisesti, kehoyhteyttä voi lähteä palauttamaan esimerkiksi äänihoidon tai hyvinvointivalmennuksen avulla. Ota yhteyttä ja katsotaan kuinka voin auttaa!