Joskus tekee mieli vetäytyä maailmalta

Kun kaikki tuntuu olevan liikaa, voi olla että tekee mieli vetäytyä maailmalta.

Jos on masentunut, ehkä mikään ei tunnu miltään. Ahdistuneena ulkomaailma voi olla vaikea ja ahdistava paikka. Uupuneena kaikki kuormittaa.

Ratkaisu saattaa olla vetäytyä, eristäytyä muista. Selviytyäkseen tai koska ei ole voimia muuhun.

Lisäksi moni on oppinut, että vaikeiden ja kuormittavien olojen kanssa täytyy selvitä yksin. Mennä niin sanotusti omaan huoneeseen, kunnes osaa käyttäytyä ja kelpaa taas muiden seuraan. Ettei rasita muita olemassaolollaan.

Ihminen tarvitsee ihmistä

Eristäytymistä tapahtuu toisaalta ihan hyvässäkin arjessa: Ruudut tarjoavat näennäisiä kontakteja muihin, mutta inhimillisen vuorovaikutuksen tasolla jättävät toivomisen varaa.

Vastikään uutisoitiin, että esimerkiksi ihmiskohtaamisiin kuuluvaa hyvänolonhormonia oksitosiinia ei erity chattaillessa läheisenkään ihmisen kanssa, mutta puhelinkeskustelussa välittyy.

Myös maailmalla tapahtuu kamalia asioita, joihin ei tunnu olevan mahdollista vaikuttaa. Entistä enemmän tekee mieli vetäytyä omaan turvalliseen koloon.

Eivät henkilökohtaiset tai yhteiskunnalliset ongelmat kuitenkaan ratkea eristäytymällä. Ihminen tarvitsee ihmistä. Me tarvitsemme yhteisöjä, tukea, olkapäitä, ymmärrystä ja turvaa. Toisiamme.

Jos vetäytyminen on yksi selviytymiskeinoistasi, mieti hetki mitä voisit tehdä löytääksesi yhteyden muihin. Jos on vaikea olla, keneen voisit tukeutua? Jos voimia on, miten vahvistaisit ihmiskontakteja ja yhteisöllisyyttä?

Musiikkiterapiaryhmä joukkoon kuulumattomille

Jos huomaat että tekee mieli vetäytyä mieluummin kuin paljastaa itseäsi muille, etkä tunne voivasi olla oma itsesi, olet tervetullut 15.2. starttaavaan musiikkiterapiaryhmään Kirkkonummelle.

Luomme pienryhmässä turvallisen tilan, jossa sinulla on lupa asettaa itsesi etusijalle ja tutkia omia tarpeitasi ja tunteitasi.

Tilaa on 3-5 osallistujalle, ja toivon kiinnostuneilta yhteydenottoja 9.2. mennessä. Tarkemmat tiedot voit lukea täältä.

Tervetuloa mukaan!